123 Αντιγραφή και Μεταφορά Επαφών - Οδηγίες Χρήσης

Επιλέξτε ένα θέμα:

Πώς μπορείτε να στείλετε τις επαφές του τηλεφώνου μέσω email ως συνημμένο αρχείο αρχείο

Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή μέσω email

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προορισμού (δηλ. τη διεύθυνση email στην οποία θα αποσταλεί το μήνυμα) και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο βήμα.

Επιλέξτε την μορφή του εξαγόμενου αρχείο, αν δηλαδή θα είναι Excel ή CSV/Κείμενο. Τα εξαγόμενα πεδία (όνομα, τηλέφωνο, email, κλπ) περιγράφονται παρακάτω σε ξεχωριστή ενότητα. Σημειώστε ότι η μορφή CSV είναι προτιμώμενη, αφού πιάνει λιγότερο αποθηκευτικό χώρο και μπορεί να διαβαστεί τόσο από έναν απλό κειμενογράφο, όσο και από μία εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου, όπως για παράδειγμα το Microsoft Office Excel ή το Open Office Calc.

Όταν επιλέξτε τον τύπο για το εξαγόμενο αρχείο κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο Βήμα για να συνεχίσετε.

Επιλέξτε την εφαρμογή αλληλογραφίας που θα χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Η λίστα με όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές αλληλογραφίας θα εμφανιστεί μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογή Mail Εφαρμογής από λίστα.

Αν έχετε Android μπορείτε απλά να επιλέξετε την εφαρμογή Gmail, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχει διαμορφωθεί σωστά και είναι έτοιμη για χρήση. 

Λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή δεν αποστέλλει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ετοιμάζει το μήνυμα και ανοίγει την εφαρμογή αλληλογραφίας για να το αποστείλετε. Συνεπώς αφού ανοίξει η εφαρμογή αλληλογραφίας της επιλογής σας θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί "Αποστολή" μέσα από αυτή.

Πώς να μεταφέρετε τις επαφές μεταξύ δύο τηλεφώνων

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει δύο τηλέφωνα (το ένα στέλνει τις επαφές και το άλλο το λαμβάνει), επομένως πρέπει να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή (δλδ. "Αντιγραφή και Μεταφορά Επαφών") και στα δύο τηλέφωνα πριν ξεκινήσετε τη μεταφορά.

Ακολουθεί μια σύντομη απεικόνιση της όλης διαδικασίας: 

Όπως βλέπετε, οι επαφές εξάγονται σε ένα αρχείο που στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα διακομιστή (server), όπου παραμένουν έως και 24 ώρες περιμένοντας το τηλέφωνο λήψης να τις ανακτήσει.

Τώρα που γνωρίζετε τη διαδικασία, κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή σε άλλο τηλέφωνο για να ξεκινήσετε τη μεταφορά. 

Αφού διαβάσετε τις οδηγίες, κάντε κλικ στο Επόμενο Βήμα για να συνεχίσετε. 

Στο δεύτερο βήμα θα δείτε τον Κωδικό μεταφοράς που θα χρειαστείτε για να ανακτήσετε τις επαφές στο τηλέφωνο λήψης. Γράψτε το, για να το θυμάστε και κάντε κλικ στο Επόμενο Βήμα για να συνεχίσετε. 

Αν όλα πήγαν ομαλά, θα δείτε το μήνυμα που σας ενημερώνει ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 

Τώρα είστε έτοιμοι να μεταβείτε στο άλλο τηλέφωνο και να λάβετε τις επαφές.

Στο τηλέφωνο λήψης κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη από άλλο τηλέφωνο για να ανακτήσει τις επαφές από το διακομιστή (server).

Το πρώτο βήμα παρουσιάζει μια επισκόπηση της διαδικασίας. Μόλις τη διαβάσετε, κάντε κλικ στο Επόμενο Βήμα για να συνεχίσετε.

Στο επόμενο βήμα θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον Κωδικό μεταφοράς που έχετε λάβει όταν εξάγετε τις επαφές στο άλλο τηλέφωνο αποστολέα.

Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο βήμα. Εάν όλα πήγαν ομαλά, θα εμφανιστεί το μήνυμα επιτυχίας.

Λάβετε υπόψη ότι η διαχείριση των διπλών καταχωρήσεων (π.χ. επαφών με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) θα γίνεται με βάση τις Προτιμήσεις χρήστη που μπορείτε να προσαρμόσετε όπως φαίνεται στην ενότητα Πώς να διαχειριστείτε τις διπλές καταχωρίσεις παρακάτω.

Πώς να αποθηκεύσετε (εξάγετε) τις επαφές του τηλεφώνου σε ένα αρχείο

Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση σε αρχείο για να ξεκινήσει ο οδηγός.

Πληκτρολογήστε το προτιμώμενο όνομα αρχείου ή αφήστε το προεπιλεγμένο όνομα και μετά κάντε κλικ στο Επόμενο Βήμα για να συνεχίσετε.

Εάν όλα πήγαν ομαλά, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας με τον αριθμό των εξαγόμενων επαφών και τον φάκελο στον οποίο αποθηκεύτηκε το αρχείο.

Πώς να ανοίξετε (εισαγάγετε) τις επαφές του τηλεφώνου από ένα αρχείο

Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα από αρχείο για να ξεκινήσει ο οδηγός.

Καθορίστε το αρχείο προέλευσης που περιέχει τις επαφές που θέλετε να εισαγάγετε χρησιμοποιώντας το πεδίο Όνομα αρχείου. Τα αρχεία προέλευσης αναμένεται να βρίσκονται σε συγκεκριμένη φάκελο, όπως περιγράφεται σε παρακάτω παράγραφο.


Όταν έχετε κάνει την επιλογή αρχείου κάντε κλικ στο Επόμενο Βήμα για να συνεχίσετε την εισαγωγή.

Εάν πήγαν όλα ομαλά θα δείτε ένα μήνυμα με τον αριθμό των επαφών που εισήχθησαν με επιτυχία. 

Λάβετε υπόψη ότι η διαχείριση των διπλών καταχωρήσεων (π.χ. επαφών με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) θα γίνεται με βάση τις Προτιμήσεις χρήστη που μπορείτε να προσαρμόσετε όπως φαίνεται στην ενότητα Πώς να διαχειριστείτε τις διπλές καταχωρήσεις παρακάτω.

Φάκελοι αρχείων - Που αποθηκεύονται και από που ανακτώνται τα αρχεία επαφών

Με βάση την πλατφόρμα του κινητού σας, το εξαγόμενο αρχείο επαφών θα αποθηκευτεί σε διαφορετική θέση.

Πλατφόρμα Android iOS / iPhone
Κατάλογος/Φάκελος αρχείων /Android/data/gr.alterora.apps.contacts/files /var/mobile/Applications//Library/NoCloud/

Σημειώστε ότι το πραγματικό όνομα του καταλόγου εξαρτάται από το κινητό σας τηλέφωνο και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε για να διαβάσετε το χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου. Για παράδειγμα, για ένα τηλέφωνο Android που διαβάζεται από ένα λειτουργικό σύστημα Windows 8, η πραγματική διαδρομή αρχείου είναι Αυτός ο Υπολογιστής\GT-S6810P\Phone\Android\data\gr.alterora.apps.contacts\files. Το GT-S6810P αντιπροσωπεύει το μοντέλο τηλεφώνου (Samsung Galaxy Fame S6810).

Πώς να διαχειριστείτε τις διπλές καταχωρήσεις

Από προεπιλογή, όλες οι καταχωρήσεις με τις ίδιες τιμές στα ακόλουθα πεδία θα αγνοηθούν:

 • Όνομα/επώνυμο
 • Τηλέφωνo
 • Ηλεκτρονική διεύθυνση (Email)
 • Ταυτότητα Instant Messenger (IM)

Για παράδειγμα, εάν μια νέα καταχώρηση περιέχει ένα πεδίο τηλεφώνου με την τιμή "888-88888" και υπάρχουν και άλλες επαφές με αριθμό τηλεφώνου ίσο με "888-8888", η νέα εγγραφή θα αγνοηθεί. Είναι εύκολο να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εάν μεταβείτε στις προτιμήσεις χρήστη όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες. Κατά την επεξεργασία των προτιμήσεων χρήστη, μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Μορφή αρχείου CSV, εισαγόμενα και εξαγόμενα πεδία

Σημαντική σημείωση: Το αρχείο CSV που εξάγεται/εισάγεται πρέπει να ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:
 • Η κωδικοποίηση χαρακτήρων είναι UTF-8
 • Ο χαρακτήρας οριοθέτησης πεδίου δεδομένων είναι το κόμμα (,)
 • Ο συνημμένος χαρακτήρας είναι τα διπλά εισαγωγικά

Τα παρακάτω πεδία μπορούν να εξαχθούν/εισαχθούν, εφόσον υποστηρίζονται από την αντίστοιχη πλατφόρμα τηλεφώνου (iPhone/iOS, Android):

Όνομα - Name

 • name-givenName
 • name-middleName
 • name-familyName
 • name-formatted
 • name-honorificPrefix
 • name-honorificSuffix

Παράδειγμα:

name-givenName name-familyName
Γιάννης Σιδηρόπουλος

Εμφανιζόμενο όνομα - Display name

Το εμφανιζόμενο όνομα (display name) σχηματίζεται συνήθως αυτόματα από άλλα πεδία ονόματος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ξεχωριστό πεδίο.

Παράδειγμα:

displayName
Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παρατσούκλι - Nickname

Το παρατσούκλι είναι ένα προαιρετικό πεδίο.

Παράδειγμα:

nickname
Γιαννάκης

Τηλέφωνο - Phone

Επειδή μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα τηλέφωνα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το -n- με τον πραγματικό αριθμό που υποδεικνύει την σειρά του τηλεφώνου (π.χ. -1- ή -2-). Τα πεδία "type" και "value" είναι υποχρεωτικά.

 • phone-n-type
 • phone-n-value

Παράδειγμα:

phone-1-type phone-1-value phone-2-type phone-2-value phone-3-type phone-3-value
mobile 555-55555 home 777-777777 work 888-88888

Ακολουθεί μια λίστα με τους συνηθέστερους τύπους τηλεφώνων:

mobile
work
home
work fax
other

Ηλεκτρονική διεύθυνση - Email

Επειδή μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία ηλεκτρονικές διευθύνσεις, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το -n- με τον πραγματικό αριθμό που δηλώνει τη σειρά της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (π.χ. -1- ή -2-). Τα πεδία "type" και "value" είναι υποχρεωτικά.

 • email-n-type
 • email-n-value

Παράδειγμα:

email-1-type email-1-value email-2-type email-2-value
home Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. home Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους τύπους email:

work
home
other

IM (Instant Messenger)

Επειδή μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας Instant Messengers, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το -n- με τον πραγματικό αριθμό που δηλώνει τη σειρά του IM (π.χ. -1- ή -2-). Τα πεδία "type" και "value" είναι υποχρεωτικά.

 • ims-n-type
 • ims-n-value

Παράδειγμα:

ims-1-type ims-1-value
Skype avgjoe

Ακολουθεί μια λίστα των πιο κοινών τύπων IM:

WhatsApp
Facebook
Hangouts
QQ
Skype
Yahoo
AIM

Διεύθυνση ιστότοπου - URL

Επειδή μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία διευθύνσεις URL, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το -n- με τον πραγματικό αριθμό που δηλώνει τη σειρά της URL (π.χ. -1- ή -2-). Τα πεδία "type" και "value" είναι υποχρεωτικά.

 • url-n-type
 • url-n-value

Παράδειγμα:

url-1-type url-1-value
work www.company.com

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους τύπους url:

work
home
other

Διεύθυνση - Address

Επειδή μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία διευθύνσεις, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το -n- με τον πραγματικό αριθμό που δηλώνει τη σειρά της διεύθυνσης (π.χ. -1- ή -2-). Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα θέλετε.

 • address-n-streetAddress
 • address-n-locality
 • address-n-region
 • address-n-postalCode
 • address-n-country
 • address-n-formatted

Παράδειγμα:

address-1-streetAddress address-1-locality address-1-region address-1-postalCode
Πανεπιστημίου 12 Αθήνα CA 10671

Οργάνωση - Organization

Επειδή μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία οργανώσεις, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον -n- με τον πραγματικό αριθμό που δηλώνει τη σειρά του οργανισμού (π.χ. -1- ή -2-) . Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα θέλετε.

 • organization-n-type
 • organization-n-name
 • organization-n-department
 • organization-n-title

Παράδειγμα:

organization-1-type organization-1-name organization-1-department organization-1-title
Ιδιώτης Η εταιρεία μου Λογιστήριο Διευθυντής

Κατηγορία - Category

Επειδή μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία κατηγορίες, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το -n- με τον πραγματικό αριθμό που δηλώνει τη σειρά του οργανισμού (π.χ. -1- ή -2-). Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα θέλετε.

 • category-n-type
 • category-n-value

Παράδειγμα:

category-1-type category-1-value
other Προμηθευτής

Γενέθλια - Βirthday

Τα γενέθλια είναι ένα προαιρετικό πεδίο και, αν έχει καθοριστεί, πρέπει να είναι σε έγκυρη μορφή ημερομηνίας.

Παράδειγμα:

birthday
1984-03-23

Σημείωση - Note

Η σημείωση είναι ένα προαιρετικό πεδίο και μπορεί να παραλειφθεί. Χρησιμοποιείται για τη διατήρηση μιας σημείωσης/σχολίου σχετικά με την επαφή.

Παράδειγμα:

note
Συμμαθητές στο δημοτικό σχολείο.

Πλήρες παράδειγμα

Ακολουθεί ένα πλήρες παράδειγμα αρχείου CSV:

 
"name-givenName","name-familyName","phone-1-type","phone-1-value","phone-2-type","phone-2-value","email-1-type","email-1-value","url-1-type","url-1-value"
"Αντώνης","Παναγιώτου","mobile",6971234567,"work",6971234567,,,,
"Μαρία","Λάμπρου","mobile",6942233444,,,"work","Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.",,
"Γιώργος","Καραθανάσης",,,"work",6942883344,"home","Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.","work","karathanasis-shop.com"

Μηνύματα σφαλμάτων & Αντιμετώπιση προβλημάτων

Η εκκίνηση της εφαρμογής διαρκεί πολύ

Σε παλαιότερες συσκευές, όπως smartphones με έκδοση Android 4.3 ή παλαιότερη, η διαδικασία αρχικοποίησης μπορεί να διαρκέσει έως και 10-15 δευτερόλεπτα, ειδικά όταν η εφαρμογή εκτελείται για πρώτη φορά. Προκειμένου να επιλυθεί αυτό, απλά να είστε υπομονετικοί, καθώς τελικά η εφαρμογή θα αρχικοποιηθεί και θα εκτελεστεί όπως αναμένεται.

Δεν είναι δυνατή η μεταφορά επαφών στον διακομιστή

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει επειδή το τηλέφωνό σας δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ενεργή σύνδεση στο Internet και προσπαθήστε ξανά. Στη σπάνια περίπτωση που ο ενδιάμεσος εξυπηρετητής είναι εκτός λειτουργίας, περιμένετε μερικές ώρες πριν δοκιμάσετε ξανά. Εάν το ζήτημα παραμένει, επικοινωνήστε μαζί μας για να το αναφέρετε. 

Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση επαφών από το διακομιστή

Αυτό μπορεί να συμβεί για έναν από τους παρακάτω λόγους:

 1. Το τηλέφωνό σας δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.
 2. Το αναγνωριστικό μεταφοράς δεν είναι έγκυρο.
 3. Το αναγνωριστικό μεταφοράς ήταν έγκυρο, αλλά ο σύνδεσμος έχει λήξει (μετά από 24 ώρες).
 4. Ο ενδιάμεσος εξυπηρετητής είναι εκτός λειτουργίας.

Τρόποι αντιμετώπισης:

Για (1) απλά συνδεθείτε στο διαδίκτυο

Για (2) το μήνυμα σφάλματος είναι παρόμοιο με: 

Για (3) το μήνυμα σφάλματος είναι παρόμοιο με: 

Για (4) περιμένετε μερικές ώρες και δοκιμάστε ξανά. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε μαζί μας για να αναφέρετε αυτό το ζήτημα.